Vízszigetelés fontossága

Vízszigetelés

Egy családi ház építése során abszolút nélkülözhetetlen a vízszigetelés! Szinte nem is talál az ember olyan részt a házon, ahol nem szükséges valamilyen formában a víz elleni szigetelés.

A víz szinte minden irányból támadja házat. Aki régebbi házban él, az tudhatja, hogy a talajnedvesség sok bosszúságot okozhat, ha nincs jól megcsinálva az aljzat szigetelése. A talajnedvesség lentről felszívódhat a falakba, ha nincs megfelelően megcsinálva alulról a vízszigetelés, és ez vizes, salétromos, omladozó vakolathoz vezet.

És nyilván felülről, a tető felől is támad a víz! Lapostető esetén ugyancsak vízszigetelő anyaggal kerül szigetelésre a ház teteje, hogy ne ázzon be. Sokszor használnak ott még kenhető vízszigetelést is, a még nagyobb hatékonyság érdekében.

És amire sokan nem is gondolnak, hogy a fürdőszobában is szükséges a vízszigetelés. Ott főleg azok a felületek veszélyeztetettek, amit érhet a víz fürdés, vagy zuhanyzás közben.
Ezek közül is a legkritikusabb az épített zuhanykabin lehet. Ez teljesen elképzelhetetlen vízszigetelés nélkül! Itt a folyamatos vízterhelés miatt hamar átnedvesednének e nélkül a falak a fugákon át, vagy akár a falburkolaton át is, és ez rengeteg bosszúságot jelenthet a háztulajdonosok számára, a leeső vakolat, leeső burkolat, vagy a szomszéd helyiség eláztatása miatt

Megosztás