A féltett dísztárgyak helye

Vitrin

A legtöbb háztartásban van olyan tárgy, emlék, vagy épp gyűjtemény, ami igazán esztétikus, de nem szívesen raknánk ki egy polcra, ahol esetleg eléri egy kisgyerek, vagy épp állandóan beporosodik, és emiatt plusz munkát jelent az állandó portalanítás.

Az ilyen esetekben lehet megfelelő, egy vitrin.
Ezek a bútorok üveg falúak, sokszor üvegből vannak benne a polcok is, így tökéletes belátást biztosítanak, mégis tökéletesen megvédik tárgyainkat a porosodástól, és attól, hogy bárki hozzányúljon. A vitrin ajtókat akár zárral is el lehet látni, azonban ez inkább múzeumokban, vagy üzletekben megszokott.

A vitrinek kialakításánál figyelembe kell venni azt is, hogy ami belekerül annak minden irányíból láthatónak kell-e lennie. Ha igen, akkor van olyan vitrint érdemes tervezni, ami térben áll, és körbejárható, vagy pedig a hátoldalát tükörből kell készíteni, így a belehelyezett tárgyak hátulja is láthatóvá válik.

Még egy dologra érdemes figyelni, hogy megfelelő belső világítással még szebbé varázsolható egy vitrin, azonban itt csak LED-es világításban érdemes gondolkozni, mert a hagyományos izzók nagyon felmelegítik a vitrin belsejét.

Megosztás